Vi kender det alle. Vi er blevet lune på et produkt, men der er så mange mærker, varianter og tilkøbsmuligheder. Beslutningerne skal tages, for det skal jo købes. Her kommer en lille artikel for dig, som er blevet lun på en slyngevugge men ikke helt ved hvilke ophængningsmuligheder du skal benytte dig af – hvad er bedst, hvad er billigst, hvad er fordelene og ulemperne? Vi vil komme ind på Slyngevugge Karmbeslag, Slyngevugge Stativ og Slyngevugge Loftophæng i denne artikel.

Montering/Ophængning af slyngevuggen kan kort og godt foregå på 3 forskellige måder:

  • Via et loftophæng – Man kan få særligt udviklede loftophæng til slyngevugger, og det består af en skrue som monteres i loftet, akkurat som med f.eks. sansegynger. Her påmonteres slyngevuggen, og barnet kan hænge i den og blive vugget. Minus ved dette er, at slyngevuggen er permanent monteret, og du kan ikke flytte rundt på den (eller tage den med på ferie). Alle lofthæng er stortset ens, uanset hvilket mærke det kommer fra. Noget af det gode er her, at loftophænget kan genbruges hvis i evt. vil have en sansegynge op senere – dog fraråder alle producenter at bruge krogen fra en allerede opsat sansegynge, da det ikke er godkendt til brug sammen med slyngevuggen. .
  • Via et slyngevugge karmbeslag – Et karmbeslag til en slyngevugge, som er udviklet til at sidde oven på en dørkarm. Via en klemme funktion øverst vil den sidde tæt over dørkarmen, og nederst er en krog man kan montere slyngevuggen i som dermed bærer slyngevuggen og barnet. Ved første øjekast ser det lidt skræmmende ud, at ens barn skal kunne blive båret i en sådan anordning, som ser relativt usikkert ud. Men slyngevugge karmbeslag er brugt i mange år, er gennemtestet og godkendt. Man kan trygt benytte et slyngevugge karmbeslag, hvis det er dén vej man ønsker at gå. Karmbeslaget til en slyngevugge er meget anvendt på grund af det er meget billigt, simpelt og let – det vejer ingenting, og kan nemt tages med på farten, hvis f.eks. man skal i sommerhus (inden i køber det, tjek dog at der er dørkarme i jeres sommerhus, som er brede nok til at et slyngevugge karmbeslag kan monteres og også holde vuggen).
  • Via et slyngevugge stativ – Stativet til slyngevugger har nok overhalet de to andre i popularitet de seneste år. Det kan nemlig noget helt specielt – det kan flyttes rundt i huset, det kan pakkes ned, og evt. tages med på ferien – uanset om der er dørkarme eller ej der hvor man skal på ferie. De fleste slyngevugge stativer vejer mellem 6 og 10 kg, og er flytbare idét deres ben kan skrues af og de kan pakkes ned i f.eks. en pose. Virkeligt let, lækkert og praktisk! Dog har stativerne den ulempe, at de er relativt dyre i forhold til de to andre løsninger, men langt mere elegante og praktiske.

Stort set alle brands har et slyngevugge stativ, som de selv har udviklet. De er typisk lidt forskellige – Moonboon’s er f.eks. relativt let (6kg, dejligt når man skal på farten!), og tilgængelig i flere forskellige farver. Membantus er et meget solidt stativ, og er også det tungeste i klassen med ca. 10kg. Nonomo har hele 3 forskellige designs, som er vidt forskellige, og én af dem er også egnet til tvillingevugger. Derudover er der mærker som Dayie, Babynohr og Nature Sway. Så hvis det er et slyngevugge stativ i er blevet varme på, så er det bare med at undersøge markedet, og finde præcis det stativ som passer ind i jeres behov og indretning.

Afslutningsvis vil jeg lige nævne, at man selvfølgelig også kan kombinere dem. Vi ved, at det ikke er helt unormalt at anskaffe sig både et slyngevugge stativ, og et slyngevugge karmbeslag, da karmbeslaget er relativt billigt. Hvis man skal steder hen midlertidigt, hvor man ved der er dørkarme som den kan monteres i, så kan man bare snuppe sådan en med og pakke slyngevuggen ned. Det er dog vores oplevelse, at det er rart at have den i et slyngevugge stativ derhjemme, fordi den ikke hænger i vejen (man kan jo ikke komme igennem døren, hvis der hænger en slyngevugge). Og samtidig kan man stille den et roligt og evt. køligt sted – og flytte den igen efter ønsket og behov.