Der findes mange forskellige typer babyudstyr på markedet i dag, og det kan være svært at finde ud af, hvilket udstyr der passer til dit barn. Gåvogne, gåbiler og gåstole er alle populære valg, men hvad er forskellen på dem? De er nemlig ikke ens og nogen af dem bliver anbefalet af sundhedsplejersken, mens andre direkte bliver frarådet.

Gåstole er beregnet til babyer, der lige er begyndt at lære at gå. De giver støtte og stabilitet, mens dit barn lærer at gå selvstændigt. 

Gåvogne er beregnet til småbørn, der er selvsikre gående, men som stadig har brug for støtte, når de skal gå lange strækninger.

Gåbiler er mere et legetøj som børnene kan lege med mens de også træner deres ben når de sparker sig afsted.

Hvilken af dem skal du så købe? Det afhænger i virkeligheden af dit barns alder og alderstrin.

Hvis dit barn lige er begyndt at gå, er en gåstol den bedste løsning, da den giver støtte og stabilitet. Hvis dit barn er sikkert gående, men let bliver træt, er en gåvogn et bedre valg. 

Og hvis dit barn bare vil have noget at lege med, som også hjælper det med at træne sine ben, kan en gåbil være en god ide.

Hvornår kan baby begynde at bruge dem?

Normalt siger man at baby skal være mindst 8 måneder for at bruge en gåvogn, de skal selv kunne gå nemlig, for hvis man går igang for hurtigt, så risikerer man at skade deres motoriske udvikling mere end man gavner. Det er værst for gåstole, fordi du her løfter barnet op i en unaturlig siddende position før de faktisk er stærke nok til at kunne klare det.

Men når først børnene er kommet op og stå så er både en gåvogn og en gåbil gode bud på noget der kan stimulere barnets udvikling og samtidig give noget de kan hygge sig med. Begge dele fungerer også fint som legetøj i længere tid end det er strengt nødvendigt.

Mange synes at gåbiler er sjove og seje at se på og der er kommet flere fede modeller til fra danske og udenlandske producenter. Du kan se det store udvalg på linket ovenover.