Rigtig mange danskere har ondt i ryggen og ondt i nakken og det gør det ikke bedre hvis du slæber rundt på en baby dagen lang.

 

Men der er heldigvis flere ting du kan gøre for at få bugt med dine rygsmerter. Her er det værd at huske på at hvis du har ondt i ryggen i længere tid, så gå til lægen. Det er din læge der skal undersøge om du har noget der skal udredes eller om det “bare” er noget du kan klare på andre måder. Hvis du er sikker på du ikke fejler noget, så kan du gå videre.

 

Yoga

Yoga er en super form for motion, som i tillæg gør dig mere smidig og styrker dine muskler. Det er en helt utrolig god måde at træne din ryg på så du får mindre ondt. Der er mange forskellige slags yoga man kan lave, lige fra helt stille og meditativ yoga, til avanceret yoga som virkelig får sveden frem. Det er også for eksempel hot yoga, som kan være god hvis du har smerter.

 

Pigmåtte

En pigmåtte, eller en fakirmåtte, lyder måske som noget ubehageligt eller ligefrem smertefuldt, men det er det faktisk ikke. Tværtimod er det en super måde at få blodomløbet i gang og kan virke både behageligt og smertestillende at bruge.

 

Det er meget let at bruge en fakirmåtte og den altså ikke af jernpigge men af hundredevis af små plastpigge der trykker på huden. Det skulle efter sigende skabe endorfiner og andre gode ting i kroppen.

 

Massagepude

En massagepude kan være en anden god måde at få masseret spændinger ud af ryggen og især nakken. De kaldes også shiatsu massage puder fordi de bruger samme teknik som den japanske og kinesiske massageform. En massagepude består af nogle roterende kugler der typisk har varme i sig. De trænger ind i musklerne og løsner dem. De kan være meget effektive og helt klart noget der kan bruges. Men undgå de absolut billigste da de ikke er så gode som de lidt dyrere. Det er et spørgsmål om power simpelthen. De billigste har ikke kraft nok til at trænge igennem.

 

Det var et par forslag til hvordan du slipper af med dine rygsmerter. Vi har ikke talt så meget om træning, men det kan da lige komme med her til sidst. Træning er jo altid godt for ryggen, især hvis du laver nogle rygøvelser med vægte, men tal med en fysioterapeut eller en personlig træner.